BeFem predstavlja novi projekat

autor: M. S. 0

Kulturni centar BeFem održaće promociju feminističkog medijskog programa „New voices, new spaces“ u četvrtak, 13. decembra u Medija centru Vojvodine, sa početkom u 11 časova. Cilj ovog programa je promena medijske slike o ženama i politike reprezentacije različitih identiteta.

BeFem poziva kreatore medijskih politika da preuzmu odgovornost u ostvarivanju rodne ravnopravnosti i ženskih prava, kroz promenu raspodele moći u društvu.

– Proizvodnjom novih medijskih sadržaja kroz kratke feminističke dokumentarce, podkaste i kampanje, kako o marginalizovanim i višestruko diskriminisanim ženama tako i o inicijativama koje menjaju lokalnu zajednicu, transformišu se medijski i javni diskurs – navodi se u pozivu.

BeFem, čiji je rad usmeren na unapređenje vidljivosti žena u medijima, već godinama razvija programe koji analiziraju poziciju žena unutar onlajn i oflajn okruženja, kao i stereotipe o ženama koji se iznova obnavljaju i opstaju. Smatraju da projekat „New voices, new spaces“ predstavlja jedan od mogućih koraka u promeni medijske stvarnosti.

Nema komentara

Napišite komentar