Preminuo Mikica Zdravković, basista sastava Čovek bez sluha

autor: Milan Damjanović 0

Kragujevači muzičar, basista pank grupe “Čovek bez sluha“ Mikica Zdravković, preminuo je rano jutros od posledica korona virusa u 47. godini života.

Foto: Fejsbuk Covek bez sluha - Official

Vest o smrti Mikice Zdravkovića, saopštena je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Arsenal festa, čiji je bio inicijator i jedan od pokretača. Kao dugogodišnji zaposlenik Doma omladine Kragujevac, muzički promoter i basista bendova "Čovek bez sluha" (ČBS) i "Vesele osamdesete" ostavio je značajan uticaj na muzičku scenu Srbije i svom gradu ostavio Arsenal fest, koji je već godinama unazad predstavlja veliko ime na mapi festivala u regionu.

Čelnici popularnog kragujevačkog festivala oprostili su se od Mikice obećanjem da će pronaći način da dostojanstveno i trajno odaju počast čoveku koji je direktno zaslužan za postojanje Arsenal festa, ali i za popularnost koju ima danas.

„Zadužio nas je sve neizmerno i svojom ljudskošću, kvalitetom koji danas toliko nedostaje, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje. Čovek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat...“, napisano je u saopštenju.

Grupa ČBS imala je zakazan koncert za 25. novembar u beogradskoj Kombank dvorani, koji je početkom novembra odložen za proleće zbog pogoršane epidemiološke situacije u državi. Samo dva dana nakon prvobitno zakazanog datuma koncerta, od posledica korona virusa preminuo je Mikica Zdravković.

Od svog člana i osnivača, na svojoj Fejsbuk stranici oprostio se i ČBS uz veliki broj komentara obožavalaca grupe.

Nema komentara

Napišite komentar