Počinje 37. festival muzike NOMUS

autor: V. Davidović 0

Međunarodni festival umetničke muzike NOMUS počinje sutra i trajaće do narednog petka, 28. aprila.  Novosadske muzičke svečanosti, 37. po redu, čine 13 programa koje će izvesti domaći i strani umetnici.

Nastupi će biti u novosadskoj Sinagogi, Gradskoj kući, Srpskom narodnom pozorištu, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i na Akademiji umetnosti. Koncerte će održati neki od najvećih umetnika i ansambala svetske muzičke scene poreklom iz naše zemlje, ali i iz inostranstva – Velike Britanije, Nemačke, Poljske, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, Francuske i Slovačke.

Osim centralnih muzičkih dešavanja, svim zainteresovanim posetiocima biće na raspolaganju i prateći program u vidu majstorskih kurseva i tribina. Festival otvara Vojvođanski simfonijski orkestar muzičkim programom u Sinagogi.

NOMUS će se predstaviti ove godine sa tri priredbe u beogradskoj Kolarčevoj zadužbini, na „Somborskim muzičkim večerima“ i u Novom Sadu  – nastupom Stefana Milenkovića i Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti u Novom Sadu.

U 2017. godini navršava se 42. godina od održavanja prvog NOMUS-a, a njegov celokupan program možete pronaći na internet prezentaciji organizatora festivala Muzičke omladine Novog Sada OVDE

Nema komentara

Napišite komentar