Koncert u čast Milana Mladenovića večeras u Kvarteru

autor: Višnja Davidović 0

Početak novembra je deo godine kada se mnogi rado prisećaju lika i dela legendarnog rok muzičara Milana Mladenovića, pa se u tom duhu obeležava godišnjica njegovog odlaska, 5. novembar.

Kineska četvrt kao urbani alternativni centar je poslednjih godina nosilac ove priče u Novom Sadu, mesto gde se oživljava ta takozvana „urbana poezija“ za ljude iz gradova, jer je opus EKV-a shvatan kao svojevrsni rokenrol namenjen i više razumljiv ovakvim sredinama.

Milan Mladenović je predstavljao čitavu jednu mladu generaciju, a memorijalni koncerti i skupovi su na neki način realizovanje želje da današnja mladež iskaže zahvalnost  nekome ko, bez preterivanja rečeno, zaslužuje mesto u čitankama.

Pred 5. novembar u Novom Sadu se već tradicionalno priređuju koncerti, izložbe i projekcije u čast Milana Mladenovića. Ove godine sećanje na frontmena „Ekatarine“ biće obeleženo iz dva dela. Tribjut bend IQV je već ranije održao besplatan koncert „Fabrici“.

U večernjim satima će se u „Kvarteru“ nastaviti muzika EKV-a kroz svirku benda u čijem sastavu se nalaze originalni članovi postave Ekatarine Velike. Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u bend došao 1991. i svirao na albumima „Dum Dum“ i „Neko nas posmatra“, kao i na lajv albumu „Kao u snu“ i Dragiša Uskoković - Ćima, koji je svirao na albumima „Neko nas posmatra“ i „Kao u snu“, te na velikom broju živih svirki u to vreme. Oni su pre tačno deset godina formirali bend „Krug“ sa Nemanjom Dašićem i Nebojšom Tomovićem, muzičarima iz beogradskih Vampira.

Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama – kažu članovi benda benda pred nastup.

Koncert će početa u 22 časa, a karte se mogu kupiti u prodavnicama Gigstiksa ili na ulazu pred koncert po ceni od 700 dinara.

Nema komentara

Napišite komentar