Nedeljna jesenja razmena knjiga u dvorcu

autor: M. S. 0

Novosadska razmena knjiga, koja se do sad održavala u Domu b-612, ovoga puta zakazana je za nedelju, 21. oktobar u kulturnoj stanici Eđšeg, a trajaće od 14h do 20 časova. Ulaz je, kao i uvek, besplatan.

Kako se peta Razmena knjiga održava u dvorcu, njena tema biće bajke, pa organizatori upozoravaju da se među volonterkama i posetiocima može naći poneka vila, princeza ili princ.

Suština Razmene knjiga jeste ono što i sam naziv kaže, a odvija se putem kupona, takozvanih prerazmišljona, koje će posetioci moći da dobiju donošenjem svojih knjiga, i potom zamene za one koje su doneli drugi. Ukoliko neko poseduje kupone sa neke od prethodnih razmena, moći će da ih iskoristi na ovoj. Više detalja i sistem bodovanja pogledajte OVDE.

Pored osnovnog cilja, Razmena nudi i prateći program, a ovoga puta on obuhvata „Čitanjac – čitanje sa najmlađima“, koji se za ovu priliku izmešta iz knjižare Bulevar Books. Takođe, za najmlađe učesnike biće organizovan i maskenbal, dok će stariji moći da uživaju u književnom popodnevu sa novosadskim piscima Milanom Tripkovićem i Vitomirkom Trebovac.

Jesenja razmena knjiga deo je projekta „LOKOMOTIVA 2018”, koji realizuje udruženje „HMM...” u saradnji sa udruženjima „BalkanIDEA Novi Sad” i „Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO”. Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2018. godinu i programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Nema komentara

Napišite komentar