Uskoro peti Festival "On the Record", prijave do 15. maja

autor: Odjek 0

Prijave za Međunarodni festival studenata novinarstva "On the Record", koji će biti organizovan od 9. do 11. juna u Zagrebu, produžene su do 15. maja.

Peti po redu "On the Record" biće posvećen aktuelnim društveno-političkim pitanjima u svetu i regionu, zbog čega će u fokusu biti teme koje se bave granicama, izbeglicama i migracijama. Naravno, i druge teme koje se čine zanimljivim studentima su dobrodošle.

Studenti će imati priliku da se takmiče u televizijskim i radijskim formama u trajanju do 10 minuta, kao i istraživačkim tekstovima koji su namenjeni ili su objavljeni u štampanim i onlajn medijima.

Cilj festivala, koji organizuju Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i Departman za novinarstvo Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, jeste promovisanje kvalitetnog praktičnog rada na fakultetima novinarstva i razvijanje interkulturnog dijaloga u regionu.

Svaka obrazovna institucija može učestvovati sa više studentskih radova u takmičarskom programu, dok studenti samostalno mogu da konkurišu sa po jednim radom iz navedenih kategorija. Prijave za učešće na festivalu moguće su do 15. maja 2017. Radove, koji ne smeju biti stariji od dve godine, mogu poslati studenti/autori, mentori i visokoškolske ustanove.

Oni koji žele da učestvuju moraju najpre da popune FORMULAR, a potom da ga pošalju na adresu: [email protected] .

O dobitnicima prve, druge i treće nagrade u svakoj kategoriji odlučivaće žiri sastavljen od eminentnih novinara iz regiona. Osim ovih nagrada, postoji i nagrada publike.

Ove godine "On the Record" se organizuje u okviru projekta "Balkan Bridges" koji Fakultet političkih znanosti realizuje zajedno sa Univerzitetom u Arizoni Walter Cronkite Schoolf od Journalism and Mass Communication.

Nema komentara

Napišite komentar