Prva Fejsbuk lajv emisija Univerzitetskog odjeka

autor: Iva Gajić 0

U petak, 20. novembra, od 18 časova održaće se prva emisija Univerzitetskog odjeka koju će gledaoci moći pratiti uživo na Fejsbuk profilu našeg portala. U pitanju je onlajn okrugli sto, pod nazivom “Odgovorno novinarstvo u vremenu pandemije”.

U emisiji će učestvovati tri novinarke – Vesna Radojević (KRIK – Raskrinkavanje), Jelena Zorić (TV N1) i Tamara Skrozza (Fonet), a razgovor će moderirati novinarka Univerzitetskog odjeka Ana Stojanović.

Onlajn okrugli sto predsavlja ujedno i kraj radionice za studente novinarstva “Nove tehnologije, nove odgovornosti”, koju Filozofski fakultet i Odsek za medijske studije organizuju u saradnji sa Univerzitetskim odjekom, a uz podršku Hans Zajdel fondacije. Studenti koji učestvuju u radionici uče od Vesne Radojević, Pavla Zlatića (IREX), Anđele Milivojević i Teodore Ćurčić (CINS) o dezinformacijama, data novinarstvu, vizualima i publici na internetu. Radionica je počela danas, a završava se u petak onlajn okruglim stolom.

Kako Univerzitetski odjek krajem novmebra puni osam godina, Fejsbuk emisija biće način da novinari proslave rođendan svog portala zajedno sa svim gledaocima i učesnicima razgovora, jer usled pandemije drugačija proslava nije moguća. Ovo će biti prva Fejsbuk emisija Univerzitetskog odjeka, ali ne i poslednja, slažu se novinari redakcije. 

Nema komentara

Napišite komentar