Humanitarno veče studenata hotelijerstva: Hladno je za Štrand, idemo u Nederland

autor: Darija Stjepić 0

Studenti hotelijerstva organizuju humanitarno veče pod nazivom Hladno je za Štrand - idemo u Nederland" 28. januara u restoranu Ribarac. Čitav program planiran je tako da upozna goste sa tradicijom i kulturom ove zemlje, a novac od prodaje ulaznica studenti će donirati za lečenje Nikoline (5) i Koste (6) koji boluju od leukemije.

 

Kroz predstavu, studenti će sprovesti goste kroz najpoznatiju holandsku pijacu sa tradicionalnim proizvodima - klompe, sirevi, piva, vafli i cveće, kao i holandski muzej, te ih upoznati sa kraljevskom porodicom, ali i delima Van Goga i životom Ane Frank. Na kraju će biti reči i o tome šta je Holandija danas. Pored toga, studenti sa smera Gastronomija pripremiće večeru, takođe na tradicionalan način, a veče će upotpuniti holandska muzika i folklor, dok će gosti imati priliku da okušaju sreću na tomboli.

Neophodna je bila dobra organizacija i podela zaduženja među deset studenata koji rade na ovom projektu. Svrha ovih događaja jeste pomoć onima kojima je ona potrebna, a to su ove godine naši mali drugari Nikolina i Kosta koji boluju od leukemije. Nikolina i Kosta su se upoznali pre par godina u bolnici gde su se sprijateljili i zajedno prošli prve muke. Nakon operacije im je ustanovljeno izlečenje i svako je otišao svojoj kući. Nažalost, neprijatelj leukemija se vratila u isto vreme i Nikolini i Kosti i sada su ponovo zajedno na istom mestu, u istoj borbi”, navodi jedna od organizatorki Sara Nikić i dodaje da je bilo neophodno pronaći sponzore za organizaciju događaja, ali i kako bi se prikupilo što više sredstava.

Bilo je firmi i preduzeća koja su odmah prekidala slušalicu i izbegavala mejlove, dok je sa druge strane bilo onih koji su sa oduševljenjem podržali akciju. To nam nekako vraća nadu u ljudskost”, navodi ona.

U okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu studenti Prirodno-matematićkog fakulteta od 2006. godine organizuju humanitarne događaje i na taj način polažu praktični deo ispita. Do sada je organizovano 47 ovakvih događaja, a zadatak večeri je da se kroz program, predstavu i muziku, publici približi tema večeri, najčešće određena država ili vremenski period. 

Studenti očekuju i dolazak predstavnika holandske ambasade u Srbiji, a cena karte, u koju je uključena večera i ceo program, iznosi hiljadu dinara. Poziv na događaj, nalazi se na ovom linku.

Nema komentara

Napišite komentar