Benefit žurka u petak pred festival arhitekture „oktobarh"

autor: Teodora Micić 320 pregleda

U susret festivalu arhitekture „oktobarh" koji traje tokom celog oktobra, u petak 13. septembra biće organizovana benefit žurka promocije u domu b612.

„Petak 13. nije dan za malere, već dan za benefit žurku promocije u domu b612”, poručuju studenti arhitekture Fakulteta tehničkih nauka koji su organizatori oktobarha - festivala arhitekture, dizajna i umetnosti koji postoji od 2016. godine. Program će se održavati tokom svih vikenda oktobra na različitim lokacijama, a otvaranje je na Svetski dan arhitekture 1. oktobra.

Program festivala obuhvata obilazak petanest arhitektonski značajnih objekata uz vodiča, projekcije i diskusije o dokumentarnim i igranim filmovima u vezi sa arhitekturom, urbanizmom i dizajnom, te tribinu sa ljudima iz prakse, kao i predavanja domaćih i regionalnih eksperata. 

Sadržaj je namenjen sadašnjim i budućim studentima, kao i ljubiteljima arhitekture, a ima za cilj da javnosti približi značaj i mogućnosti profesije. Festival je od velikog značaja i za studente arhitekture jer će kroz razgovore sa profesionalcima o njihovom radu i iskustvu prikupiti nova znanja i ideje, te stvoriti realniju sliku o „životu posle fakulteta”, ali i o ciklusu jednog projekta - od dizajna, preko pregovora sa investitorima, rada na gradilištu, pregovora sa izvođačima radova do saradnje sa građevinskim inženjerima.

Tokom žurke u petak posetioci će imati priliku da saznaju šta ih sve čeka na festivalu, kaže za Odjek studentkinja arhitekture i organizatorka festivala Tanja Tubić.

Photo: Marija Petrovic, oktobarh tim

Ljudi treba da posete našu žurku kako bi se malo bolje upoznali sa oktobarhom, da vide šta to spremamo u ovogodišnjem izdanju i kakve prilike će imati za učešće u raznim aktivnostima. Takođe, posetioci će moći da kupe bedževe, priveske i ilustracije koje je pravio naš oktobarh tim, a novac koji skupimo usmerićemo tamo gde nam najviše zafali tokom organizacije festivala. Najveći cilj je da oktobarhom zainteresujemo posetioce i tako povećamo broj studenata našeg smera”, navodi ona.

Žurka u petak počinje u 20 časova KulturArhom, uvodnom rečju organizatora, dok nastup arch-pop benda Lepša Brena počinje u 21 čas. Nakon Lepše Brene, posetioci će imati priliku da čuju DJ set diVerziju s početkom u 22 časa. Ulaznica od 20 do 22 časa je dobrovoljna donacija, dok od 22 do 1 sat posle ponoći  iznosi 200 dinara. 

    Napišite komentar