AEGEE Summer University: od Novog Sada do Skoplja

autor: Gordana Tošić 0

Godišnja manifestacija studentske organizacije AEGEE Novi Sad, Letnji univerzitet (Summer University) održava se od 12. do 26. jula, a realizuje se pod nazivom „Balkanize your summer from Danube to Vardar”.

Foto: AEGEE Summer Universities/Sergey Agaltsov

Letnji univerzitet je događaj koji okuplja mlade ljude širom Evrope pružajući im priliku da otputuju u druge zemlje i druže se sa ljudima koji ih ugoste u svom gradu i spreme im program aktivnosti u trajanju od dve inedelje. Ove godine AEGEE Novi Sad će ugostiti 30 studenata iz raznih zemalja i tom prilikom ih upoznati sa našom kulturom, običajima i jezikom kroz niz radionica u sklopu ovogodišnjeg programa. Između ostalog, učesnici će saznati kako to izgleda slava i kako se igra kolo. Osim Novog Sada, posetiće i Sremske Karlovce, Frušku goru i Beograd. Druge nedelje događaj će se nastaviti u Makedoniji sa putovanjem na Ohrid i u Skoplje, zahvaljujući saradnji sa AEGEE Skopljem.

Osim u našim gradovima, Letnji univerzitet se održava u još više od stotinu drugih gradova, a ima godišnji odziv od oko 10 hiljada mladih na nivou cele Evrope.

AEGEE je evropska studentska organizacija koja postoji u 40 zemalja i 270 univerzitetskih gradova. To je nevladina organizacija koja ima za cilj saradnju i razmene studenata iz svih delova Evrope. Između ostalog, bavi se temama obrazovanja, mobilnosti, demokratskih i kulturnih vrednosti. 

Nema komentara

Napišite komentar