Srbija konačno domaćin Final Four-a

autor: Miloš Plavšić 0

Završni turnir košarkaške “Evrolige”, odnosno “Final four”, održaće se 2018. godine u Beogradu. Spekulacije o Srbiji kao domaćinu završnog turnira traju već 15-ak godina, skoro koliko i sama liga.

Verovatno je i to jedan od razloga zbog kojeg je vest da smo nikad bliži organizovanju turnira dočekana sa velikom skepsom. Bilo kako bilo, sporazum je potpisan i Srbija će zaista imati priliku da pokaže da je košarkaška nacija. Jer, ako postoji nešto čime možemo da se pohvalimo, onda su to uspesi košarkaša i košarkašica – od Jugoslavije do Srbije.

Sa druge strane, organizacija ovakvog događaja sa sobom ne nosi samo sportski užitak, nego u konačnici i novčani dobitak. Procena je da će u Beograd doći oko 10.000 navijača, a zbog dužine turnira u prestonici će se zadržati najmanje četiri dana. Očekuje se da će se u državnu kasu, što direktno, što kroz poreze, sliti oko deset miliona evra.

Međutim, ne bi trebalo da se zanemari ni to da će najveći broj ljubitelja košarke iz Srbije ceo spektakl najverovatnije posmatrati preko televizije. Cene karata za prošlogodišnji “Final four” u Berlinu kretale su se od 200 do 700 evra. S obzirom na to da je prosečna plata u Srbiji 45.000 dinara, teško je očekivati da će višečlana porodica imati sredstava da sebi priušti "izlet" do Arene.

Foto: Pixabay

Nema komentara

Napišite komentar