VIDEO: Johnatanu novosadska svirka bila najbolja na turneji

autor: M. S. 0

Riječki bend Johnatan nastupio je sinoć pred novosadskom publikom u Domu b-612, u okviru Balkan turneje. Iako je više od dve stotine Novosađana u glas pevalo I never meant to be there, očigledno je svima bilo drago što su tu.  A to je bio slučaj i sa članovima benda, sudeći po komentaru frontmena Zorana Badurine da im je ova svirka bila najbolja na turneji.

Bend je od osnivanja 2011. podigao mnogo prašine u regionu, kako zvukom tako i scenskim nastupom. Već prvim singlom Maggie svima je bilo jasno da je reč o nečemu nesvakidašnjem. Od tada, oni su nastavili uzlaznom putanjom, svirali u svim većim gradovima na Balkanu i rasprodali sve karte za solo nastupe u Hrvtaskoj. Nisu im odoleli ni Editorsi, koji su ih pozvali na evropsku turneju, a podsetimo da su i na prošlogodišnjem Exitu nastupali kao predgrupa Killersima.

Iako ih često porede sa sastavima kao što su Interpol, Placebo, The Strokes ili Franz Ferdinand – članovi benda Johnatan, svaki ponaosob noseći mnogo iskustva iz ranijih bendova, grade autentičan zvuk, kombinujući pop estetiku i pank energiju.

U nastavku pogledajte video sa sinoćne svirke u Novom Sadu:

Foto i video: Marija Stojadinović

Nema komentara

Napišite komentar