Završen šesti On the record

autor: Ana Stojanović 0

Šesti međunarodni festival kratkih televizijskih i radijskih priloga "On the record" održan je u subotu na Filozofskom fakultetu. 

Phoro: Ana Stojanović 

Ovogodišnji dobitnici prvih nagrada su Antonio Penić i Sara Kekus za televizijski prilog "Nepodobni" , Milijana Mićunović i Predrag Mijatović za radijski paket "Rad na crno" i Lazar Čovs za najbolji istraživački tekst "Misterija tela pored klupe". 

Nagrade su dodeljene u više kategorija o kojima je odlučivao žiri renomiranih profesionalaca iz regiona, među kojima su Mirjana Radulović i Branimir Slijepčević sa radija Rojc, glavna i odgovorna urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić, urednica portala Kosovo Sever Tatjana Lazarević i glavni i odgovorni urednik Radija Slobodna Evropa Miloš Teodorović.

Photo: Ana Stojanović 

Od 40 prijavljenih radova, u uži krug je prošlo 13 koje su posetioci imali priliku da pogledaju u Kino sali Filozofskog fakulteta, te da glasaju za najbolji. Dobitnica nagrade prema glasovima publike je Anja Lalović za televizijski prilog "Iščupani iz korena".

Photo: Ana Stojanović  

Svečanoj dodeli nagrada prethodila je tribina "Nove tehnologije i nove odgovornosti" na kojoj se diskutovalo o promenama koje nove tehnologije unose u svet novinarstva, etici i odgovornosti novinara. 

Festival "On the record" održava se od 2013. godine u organizaciji Odseka za medijske studije koji ove godine slavi 15 godina postojanja.  

Letnja škola i festival kroz različita predavanja, radionice, tribine i panele svake godine okuplja studenate, predavače i medijske profesionalce iz Srbije, regiona, Evrope i SAD-a. 

 

Nema komentara

Napišite komentar