Nagrađeni studenti iz Novog Sada na festivalu “On the record”

autor: Nina Jović 0


 

Sedmi međunarodni festival studenata novinarstva  “On the record” zatvoren je dodelom nagrada za najbolje radove, a među najistaknutijim su i studenti Odseka za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
 

U kategoriji televizijskih formi, prvo mesto osvojili su zajedno sa studentima Univerziteta u Skadru i studenti  iz Novog Sada, Iva Gajić, Irena Čučković i Aleksandar Bugarin, za televizijsku reportažu  “Legenda o zidanju Skadra”.
 

Drugo mesto u ovoj kategoriji pripalo je Sanji Đorđević za televizijsku reportažu  “Alarm” o poznatom radijskom tandemu Dašku i Mlađi.
 

Jovana Milešev i Aleksandra Nikodijević osvojile su prvo mesto u kategoriji radijskih formi za priču  “Novogodišnja rasveta”. Treću nagradu odnela je priča  “Nelegalno iskopavanje arheoloških predmeta” Jelene Markov i Maje Smiljković.
 

Dobitnik druge nagrade u kategoriji  istraživačkih tekstova je Petar Alimpijević sa tekstom  “Psihoterapija - delatnost u sivoj zoni”.
 

Ovogodišnji članovi žirija na festivalu  “On the record” bili su Danka Derifaj, novinarka istraživačkog TV magazina  “Potraga” u Hrvatskoj, Vanja Šunjić, novinarka, aktivistkinja i književnica iz Bosne i Hercegovine i novinar, pisac, filmski kritičar i teoretičar Dragan Jovićević, urednik rubrike kulture u nedeljniku NIN.

Nema komentara

Napišite komentar