Velika imena svetske dizajn scene na 12. PDP konferenciji

autor: Milan Damjanović 0

Ovogodišnje 12. izdanje PDP konferencije (Print, Design, Photography) biće održano od 16. do 18. oktobra u Novom Sadu u potpuno drugačijem formatu u odnosu na prethodna izdanja. 

Foto: PDP konferencija

Na ovogodišnjoj PDP konferenciji učestvovaće veliki broj cenjenih umetnika dizajn scene, a neki od njih su Sanja Stojkov, Svitlana Levchenko, Nikola i Nenad Radojčić pod imenom Braća Burazeri i Constantin Demner. Uz najveća imena dizajn scene, svoj doprinos ovogodišnjoj konferenciji daće i umetnici Aleksandar Todorović, Marina Milovanović, Mane Radmanović, Snežana Petković, Wolgfang Fiel i Tijana Radić. 

U skladu sa trenutnom situacijom u vezi pandemije koronavirusa, PDP organizacija je donela odluku da predavanja, koja obično okupljaju najveći broj posetilaca, budu onlajn i budu dostupna publici širom sveta.

Ovogodišnje izdanje konferencije predstaviće dijaloge Format + o procesima u kojima su sagovornici nova, ali i publici već poznata lica sa PDP bine. Dijalozi su snimani na nekoliko za PDP simboličnih lokacija, i to u Kulturnoj stanici Eđšeg, KC Lab-u, Squeegee printariji, Kulturnoj stanici Svilara, Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i u laboratoriji Univerziteta primenjenih umetnosti u Beču. 

Format + publika će moći da prati iz svoje kuće i dijalozi će biti emitovani preko sajta PDP konferencije (https://pdpconference.org/)  od 16. do 18. oktobra u periodu od 18 do 20 časova. Prijava neće biti potrebna, te će publika iz celog sveta moći da uz pomoć jednog klika postane i učesnik ovogodišnje PDP konferencije.

Konferencija PDP (Print, Design, Photography) već 12 godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija. Poslednje izdanje konferencije okupilo je brojne kreativace na predavanjima i panel diskusijama u kojima su učestvovala značajna imena svetske dizajn scene.

Nema komentara

Napišite komentar