Premijerno izlaganje Đerđi Ačaji

autor: Olja Jocović 0

Izložba crteža umetnice Đerđi Ačaji otvorena je sinoć u Malom likovnom salonu Kulturnog centra. Glavni motivi na crtežima jesu ljudska figura i njena povezanost sa prirodom.

Izložbu je otvorila istoričarka umetnosti Dragana Garić, istakavši da su crteži autorke odvojeni od našeg ubrzanog tempa života.

 „Serija radova s motivom ribe koja se pretvara u telo čoveka, intuitivno povezuje ljudski rod sa vodom kao iskonom svega živog. Gotovo kao igra, jedan oblik s lakoćom prelazi u drugi, a umetnica grafitom postiže čitav spektar sivih nijansi, od svetlosti pred kojom mora da se zažmuri, do potpune senke i mraka“, rekla je Garićeva.

Autorka izložbe istakla je da se već duže vreme bavi ljudskom figurom kao najsavršenijim oblikom u prirodi.

 „Na izložbi mogu da se vide radovi nastali od 2012. do 2015. godine. Element koji povezuje i stare i nove crteže jeste element vode, odnosno povezuju se motivi ribe, ljudske figure i brodova“, kazala je autorka.

Đerđi Ačaji završila je master studije, smer slikarstvo, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2011. članica je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama i značajnim kolonijama u zemlji i inostranstvu.

Nema komentara

Napišite komentar