PDP konferencija o narednim koracima

autor: Milana Božičić 0

Konferencija za medije PDP Konferencije održana je juče u Turističkom informativnom centru povodom predstavljanja ovogodišnje teme pod nazivom „Beyond”. 

foto: Milana Božičić

Ta međunarodna konferencija ove godine će se baviti narednim koracima u štamparstvu, dizajnu i fotografiji i trajaće od 21. do 23. maja.

Na konferenciji su prisustvovale direktorka programa PDP Konferencije Dajana Vujaklija, predavačica iz oblasti crteža i ilustracije Marina Milanović i portparolka Noći muzeja Goranka Jednak Maksimović.

Direktorka programa PDP Konferencija istakla je osnovne programe ove manifestacije i to da su autori birani na osnovu ovogodišnje teme, koji prevazilaze sadašnje okvire fotografije, dizajna i štampe.

„Pored predavanja, na Konferenciji će se održati radionice, izložbe i prezentacije studentskih radova. Konkurs je bio otvoren mesec dana, a za izložbu izabrano je 120 fotografija“, rekla je Vujaklija i dodala da će svi radove moći da vide na Noći muzeja, pa zatim na PDP Konferenciji.

Predavačica iz oblasti crteža i ilustracije Marina Milanović izrazila je zadovoljstvo zbog učestvovanja na ovakvoj manifestaciji.

„Drago mi je što sam pozvana da budem predavač pored drugih sjajnih autora. Ova manifestacija je veoma značajna za predstavljanja i promovisanja ove struke kao i radova“, rekla je ona.

Portparolka Noći muzeja Goranka Jednak Maksimović ukazala je na značaj izložbe „Slova“ Bratislava Milenkovića, koja će biti predstavljena u Noći muzeja.

„Drago mi je što će ovo biti prva izložba PDP Konferencije na Noći muzeja, jer će ljudi imati priliku da vide Bratislavova ćirilična slova u galeriji udruženja UPIDIV. Druga izložba je deo radova konkursa sa PDP Konferencije“, rekla je Goranka Jednak Maksimović.

Radovi koji su odabrani za najbolji studentski plakat i fotografiju, pored predstavljanja novosadskoj publici na Noći muzeja i PDP Konferenciji, otići će putem Sao Paula u julu i Sarajeva u oktobru. PDP konferenciju organizuju studenti Departmana za grafičko inženjerstvo i dizajn, uz podršku Fakulteta tehničkih nauka i Univerziteta u Novom Sadu i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

Nema komentara

Napišite komentar