Otvaranje festivala “Oktobarh” na Svetski dan arhitekture

autor: Iva Gajić 0

Četvrti festival arhiktekture “Oktobarh” počinje prvog oktobra i trajaće do kraja meseca. Otvaranje ove manifestacije rezervisano je za Svetski dan arhitekture u Domu b612. 

Photo: arh.rs 

Program će se održavati tokom svih vikenda oktobra na različitim lokacijama i obuhvata obilazak petanest arhitektonski značajnih objekata uz vodiča, projekcije i diskusije o dokumentarnim i igranim filmovima u vezi sa arhitekturom, urbanizmom i dizajnom, te tribinu sa ljudima iz prakse, kao i predavanja domaćih i regionalnih eksperata. 

Sadržaj je namenjen sadašnjim i budućim studentima, kao i ljubiteljima arhitekture, a ima za cilj da javnosti približi značaj i mogućnosti profesije. Festival je od velikog značaja i za studente arhitekture jer će kroz razgovore sa profesionalcima o njihovom radu i iskustvu prikupiti nova znanja i ideje, te stvoriti realniju sliku o „životu posle fakulteta”, ali i o ciklusu jednog projekta - od dizajna, preko pregovora sa investitorima, rada na gradilištu, pregovora sa izvođačima radova do saradnje sa građevinskim inženjerima.

Repertoar u utorak počinje u 19.30 časova otvaranjem izložbe studentskih radova “Minimalizam: manipulacija percepcije”, a u 20.30 časova festival će zvanično biti otvoren uvodnom rečju organizatora. Nastup benda Jazz i Pivo zakazan je za 20.30 časova, nakon kojeg će posetioci imati priliku da čuju već dobro poznati DJ set diVerziju s početkom u 22 časa. Ulaz na otvaranje ove manifestacije je besplatan.

Festival arhitekture, dizajna i umetnosti “oktobarh” postoji od 2016. godine i organizuju ga studenti arhitekture Fakulteta tehničkih nauka.

Nema komentara

Napišite komentar