Noć posvećena muzejima

autor: N.U. 0

Noć muzeja održaće se u subotu 17. maja 11. put u 76 gradova Srbije. Novosadsku publiku očekuju zanimljivosti na 45 lokacija širom grada. Svake godine muzeji, galerije i ateljei u Srbiji otvaraju vrata kako bi posetioci u Noći muzeja uživali u različitim vrstama umetnosti. Iako je svako dobrodošao tokom cele godine, opet nekako svi iščekuju baš taj dan.

Publika će, između ostalog, moći da vidi izložbu „Nasmeši se, snima te bespilotni helikopter“ koja će biti predstavljena u ogranku Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu, gde će publika imati priliku da se upozna sa bespilotnim avionima i helikopterima različitih veličina kao i mogućnostima njihove primene, posebno u kreativne i istraživačke svrhe. Uživaće i u radovima najmlađih iz predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u Muzeju Vojvodine koji su obuhvaćeni pod nazivom „Botanika za princeze i vitezove“. Srpsko narodno pozorište predstavlja komičnu operu „Ero s onoga svijeta“ koja će biti predstavljena na sceni „Jovan Đorđević“ u 19 časova, a kako bi povratili snagu i nastavili dalji obilazak, na Ribljoj pijaci u zoni pod nazivom „Hrana za dušu i telo“ posetioci će moći da uživaju u autentičnim novosadskim, saltkim i slanim đakonijama koje će se na tom mestu nalaziti od 18 časova do ponoći.

Ceo repertoar možete pronaći na sajtu www.nocmuzeja.rs/gradovi/novi-sad. Cena ulaznice u pretprodaji je 350 dinara. Karte se mogu nabaviti u poslovnici „OTP banke“, „Gigs tix“  prodajnim mestima i u „Big“ šoping centru. Cena karte u Noći muzeja je 400 dinara, dok su za decu do sedam i starije od 70 godina karte besplatne. Jedna karta važi za sve lokacije u Novom Sadu.

Nema komentara

Napišite komentar