Moskovski festival "Sada i posle"

autor: Ivan Kovačević 0

Sinoć je u novosadskom Američkom kutku  održana još jedna izložba u okviru "Sveta digitalne umetnosti sa Andrejom Tišmom", kojom je publici predstavljen moskovski festival digitalne umetnosti "Sada i posle".

foto: Ivan Kovačević (Andrej Tišma)

Naš poznati umetnik Andrej Tišma prisutnima je približio video radove koji su prethodnih godina učestvovali na ovom moskovskom festivalu, a među njima se i našao pobednički rad Nataše Danberg iz 2013. godine.

Svih 10 radova su se odlikovali simbolizmom i metaforičnošću kojima su autori nastojali da prikažu kritiku savremenog života i raščlane ga na monotone ciklične elemente i shvatanja na kojima se on temelji.

Tišma ne očekuje da će ovakvi radovi i festivali doneti neke radikalne promene, ali ne umanjuje njihov značaj:

- Ne smatram da umetnost može direktno da utiče na svet, ali svakako da utiče na svest pojedinca, a tako indirektno i kvalitetnijem društvu.

Festival digitalne umetnosti "Sada i posle" održava se u Moskvi na godišnjem nivou i za njegovo postojanje je zaslužna ruska umetnica Marina Fomenko. Ove godine će se održati u aprilu, a autori radova će se bazirati na svemu što ide sa sećanjima.

Nema komentara

Napišite komentar