40. rođendan Akademije umetnosti

autor: N.P. 0

Povodom proslave 40 godina od osnivanja Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, u petak, 22. aprila u 20 sati, odigraće se predstava „Bure baruta“ u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti.

foto: Akademija umetnosti Novi Sad

„Bure baruta“ je ispitna predstava studenata druge godine Akademije umetnosti. Odigraće se po tekstu Dejana Dukovskog, a u režiji profesora Borisa Isakovića.
Pored pet studentskih predstava i dva dramska dela, takođe su na programu dva koncerta studenata i dva koncerta profesora Departmana muzičke umetnosti, koncert studenata Etnomuzikologije i kompozicije, koncert kamernog orkestra „Camerata academica“ i koncert Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti, Vojvođanskog mešovitog hora i mešovitog hora Akademije umetnosti. U okviru proslave održaće se i svečana dodela nagrada fondacije „Mali princ“.

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine je pre 40 godina, 22. aprila, donela odluku o osnivanju visokoškolske ustanove koja će delovati u oblasti muzike, likovnih i dramskih umetnosti. Sa preko 50 studijskih programa na osnovnim i master studijama i preko 800 studenata, novosadska Akademija umetnosti danas predstavlja jednu od vodećih umetničkih ustanova visokog obrazovanja u regionu.

Ulaz na sve predstave studenata Akademije umetnosti je slobodan.

Nema komentara

Napišite komentar