16. međunarodna likovna kolonija ULS „Petar Tomić“

autor: Milica Gordić 0

Juče je u 10 časova u Bačkoj Palanci u zgradi muzeja Kulturnog centra Bačka Palanka otvorena izložba slika sa 16. međunarodne likovne kolonije Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić“. Izložba je zbog epidemiološke situacije otvorena bez prisustva publike. 

Foto: Milica Gordić

Likovna kolonija održana je 6. septembra ove godine na Barvalovom salašu kod Despotova, a učesnici su bili slikari iz Bačke Palanke, Novog Sada, Srbobrana, Vrbasa i Hrvatske. Bilo je oko 25 učesnika kolonije i oko 40 izloženih slika.

„Na samoj likovnoj koloniji učešće je uzelo 25 umetnika, što naših članova udruženja, ali i naših gosti iz Vrbasa, Novog Sada, Osijeka, tako da smo ih lepo ugostili i na neki način prezentovali slikarstvo i sam naš grad i okolinu“, rekao je Dragan Dimitrijević, predsednik ULS „Petar Tomić“ iz Bačke Palanke i dodao da je sad jako zadovoljan kada je sve izloženo.

 „Jako smo zadovoljni. Kao što sam već napomenuo, sam ambijent je pozitivno uticao na druženje i da slike nastanu i sijaju baš ovako u punom sjaju“, zaključio je Dimitrijević. 

Motiv ove likovne kolonije bili su Vojvođanski salaši, ali nije postojala nikakva konkretna tema za slikanje. Umetnici su slikali u prirodi, a Dimitrijević kaže da je slikano srcem i dušom, te da je bilo potrebno samo da svako da ono najbolje od sebe.

Nema komentara

Napišite komentar