Novosadska Škola stripa: kraj petog poglavlja

autor: M. S. 0

Nakon jednogodišnjeg kursa, polaznici novosadske Škole stripa izložili su svoje radove u prostorijama Kulturnog centra LAB, gde će svi zainteresovani moći da ih pogledaju do ponedeljka, 15. novembra.

Škola stripa traje već skoro pet godina, a čitava priča počela je od male škole crtanja u japanskom, manga stilu i zatim prerasla u „nešto sasvim neočekivano, lepo i veliko“, kako kažu njeni članovi.

Na aktuelnoj izložbi nalaze se radovi dvanaest izlagača i svako od njih izložio je između 15 i 20 radova. Među izlagačima su Mila Lukić, Nebojša Remeljej, Nemanja Bubalo, Ana Vučurević, Luka Bosnić, Jelena Sevkić, Vojin Vuić, Ana Kalajdžić, Maja Pantelić, Ivana Cvetković, Aleksej Vešnjeveckj i Danilo Andrić.

Predavači kažu da su zadovoljni završnim radovima i povratnom reakcijom koju su dobili od publike.

– Izložba je koncipirana tako da pokaže ceo kreativni proces od skica i planskih crteža, pa sve do gotovih reprezentativnih radova i ilustracija, kao i stripskih tabli. Cela ideja jeste da izložba bude promotivnog karaktera za sve zainteresovane koji nam se mogu pridružiti na redovnim radionicama, kao i motivacionog karaktera za naše dosadašnje polaznike i entuzijaste – kaže jedan od predavača, Vojin Vuić.

Vežbe se izvode po razrađenom planu i programu i gradirane su tako da svaki zainteresovani polaznik može da prati predavanja i da uči, a zatim i da napreduje, bez bilo kakvog iskustva ili talenta, bitno je samo interesovanje za ovaj medijum prenosa vizuelne i pisane informacije.

– Izložba je datumski obeležila kraj jedne sezone rada, i samim tim obeležila početak nove, koja je krenula prošle nedelje, te je sada najbolji trenutak da nam se pridruže svi oni koji žele da slušaju predavanja od početka i po razrađenom planu i redosledu – poziva Vojin.

Program se sastoji od teorijskog i praktičnog dela, a održava se u redovnim terminima, nedeljom od 15 do 17 časova, po simboličnoj ceni.

Photo: Marija Stojadinović

Nema komentara

Napišite komentar