"Rekonstrukcija" u Srpskom narodnom pozorištu

autor: M. Spasojević 0

Predstava „Rekonstrukcija“ premijerno će biti izvedena u Srpskom narodnom pozorištu u u četvrtak, 8. decembra u Novom Sadu sa početkom u 20.30 časova. Ova predstava prva je u okviru projekta „Edukativno pozorište“, nakon koje slede i interaktivne radionice.

Rađena po tekstu Staše Bajac koji je 2014. godine dobio Assitej nagradu za najbolji tekst za mlade, predstava za cilj ima da, kroz prikaz čestih i aktuelnih problema srednjoškolaca i studenata, ponudi adekvatno rešenje uz interakciju publike sa glumcima. Vršnjačko nasilje, droga, loše društvo i promiskuitet, samo su neke od socijalnih tema o kojima će reditelji pokušati da podignu svest kod mladih.

Radnja komada bazirana je na sukobu dva najbolja prijatelja čije nesuglasice pokušava da razreši njihova profesorka, podstaćući prisutne na pitanje šta smo sve spremni da učinimo i žrtvujemo kako bismo bili prihvaćeni od strane okoline? Glavne uloge pripale su mladim glumcima Jeleni Simić, Milanu Kolaku, Slavenu Došlu i Tijani Marković, dok režiju potpisuju Gea Gojak i Momčilo Miljković.

Projekat „Edukativno pozorište“ pokrenulo je Udruženje građana „Umivanje“ i Asocijacija univerziteta u Novom Sadu. Ideja je da se „Edukativno pozorište“ realizuje dva puta godišnje, kroz dva nerazdvojna segmenta- predstave i interaktivnih radionica.

„Kroz predstavu i radionice mi dajemo mladima prostor za iskazivanje mišljenja i traženje rešenja, jer na kraju svaka promena i rezultat je stvar naše individualne želje i moći“, poručuju organizatori.

Nema komentara

Napišite komentar