Počinje pozorišni “(OFF)estival”

autor: Jovana Laganin 0

Pozorišni “(OFF)estival” angažovanog pozorišta za mlade održaće se onlajn od 11. do 13. decembra, na njihovom zvaničnom Youtube kanalu i Facebook stranici.

Foto: OFF Novi Sad

Organizacija OFF festivala je, pokušavajući da odgovori na pitanje "Zašto mladi ne idu u pozorište", došla na ideju trodnevnog festivala, koji će prvenstveno biti namenjen mladima. Na festivalu će kroz sedam različitih predstava nezavisnih pozorišta i pozorišnih trupa biti predstavljene teme koje su aktuelne upravo u tim godinama. 

Prvi dan festival započinje predstavom “Presek” Teatra mladih Mišolovka u 17 časova, posle koje od 19 časova počinje “Stvar izbora ili zašto slušam Marčela” Teleport teatra.

Drugog dana, sa početkom od 17 časova, biće prikazane predstave “Raskršće” teatra Cepora, od 19  časova “Kulturociklin 2m” trupa Kulturociklin, a od 21 sat “Indigo” Kreativnog centra Cekom.

Poslednjeg dana, u nedelju, predstave koje će zatvoriti ovogodišnji festival jesu “Huligan” kazališta Mala scena sa početkom u 17 časova i “Šest portreta Pavla Beljanskog”, ponovo - Teatra mladih Mišolovka, sa početkom u 19 sati.

Na ovaj način, organizacija OFF festivala želela je da okupi puno sveže energije i pokrene promene u načinu na koji, upravo mladi, pristupaju pozorištu. Festival je prvobitno trebalo da se održi u pozorišnoj dvorani, ali su zbog trenutne epidemiološke situacije organizatori odlučili da ga prikažu onlajn. 

Nema komentara

Napišite komentar