Kralj Ibi u sredu u Firči Tink Tenk Studiju

autor: Z. S. 0

Predstava “Kralj Ibi” u režiji Igora Pavlovića odigraće se u sredu, 11. aprila, u Firchie Think Thank Studiju.


Foto: Pixabay

Komad Alfreda Žarija stekao je veliku popularnost u Srbiji još u prošlom veku, umnogome zahvaljujući glumi Zorana Radmilovića u ovoj predstavi. Ovog puta pred novosadskog publikom će se naći interpretacija Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta u Bečeju.

Pored svoje komičnost, “Kralj Ibi” je i opominjuća predstava. U diktatorskim metodama kralja Ibija i njegove žene mogu se prepoznati maniri i nekih vladara iz bliske prošlosti, koji su prostoru Srbije tako signifikantni. Upravo iz razloga svoje univerzalnosti, ali i mogućnosti poistovećivanja, ovaj komad se i dalje veoma uspešno igra u Srbiji.

– Iako je sam kukavica i ništarija, taj gramzivi i krvoločni Ibi raznim manipulacijama i brutalnim metodama prisile uspeva da se domogne kraljevskog skiptra i da vlada ostacima poslušnih i uplašenih, tj. slabih i slomljenih. Uz mnogo rediteljske i glumačke mašte, ali i mnogo duhovitosti, želeli smo da prikažemo taj svet ibijevštine ogolivši na sceni mnogobrojne poznate mehanizme totalitarne vladavine – od pretnji i potkupljivanja, preko manipulacije medijima do zavođenja strahovlade. Zato se publika u toku našeg “Kralja Ibija” mnogo smeje, ali i ostaje zamišljena nad tekstom i porukama – poručio je direktor Gradskog pozorišta u Bečeju Zdravko Petrović.

U predstavi igraju: Srđan Tomić, Gordana Adamov, Filip Sadžakov, Srđan Kner, Katarina Višković, Aneta Tucakov, Vanja Bojović, Miloš Sadžakov, Nataša Stojačić, Stefan Đorđević.

Predstava počinje u 20 časova, a ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Gigs-tixa po ceni od 200 dinara, dok će na ulazu koštati 300 dinara. Više o događaju pročitajte OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar