Festival studentskog pozorišta

autor: N.P. 0

Festival studentskog pozorišta u Novom Sadu trajaće od 21. do 23. novembra i sve predstave biće igrane na scenama SNP-a. 

foto: caveon.com

Studenti IV godine Akademije umetnosti u Novom Sadu otvoriće ovogodišnji festival predstavom „Deficit” u klasi profesorâ Đerđa Hernjaka i Margarete Taboroši. Ova predstava je na mađarskom jeziku sa prevodom na srpski, a biće izvedena na Kamernoj sceni od 17 sati.

Istog dana od 20.30 sati na sceni Pera Dobrinović biće odigrana predstava „Na dnu, na ljetovanju (scene)”. Scene će izvoditi studenti II godine pozorišne režije i II godine glume AU Banja Luka, u klasi profesorâ Nenada Bojovića i Željka Mitrovića.

Drugog dana Festivala zainteresovani će moći na Kamernoj sceni da pogledaju predstavu „Triko” od 17 sati. „Triko” izvode studenti III godine pozorišne režije, dramske igre i dramsko-scenskih umetnosti AGRFT Ljubljana, u klasi Matjaža Zupančiča i Matjaža Tribušona.

Takođe, 22. novembra od 20.30 sati na sceni Pera Dobrinović biće izvedena predstava „Art”. Predstavu će odigrati studenti IV godine glume FDU u klasi Vladimira Jevtovića i Srđana J. Karanovića.

Na repertoaru poslednjeg dana Festivala studentskog pozorišta biće odigrane dve predstave. Od 17 sati na Kamernoj sceni publika će moći da pogleda diplomsku predstavu studenata glume na srpskom jeziku AUNS „Sakati Bili”. Studenti su u klasi prof. Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov.

Festival zatvara predstava „Ilijada” ADU Tuzla od 20.30 sati na sceni Pera Dobrinović. Predstava je završni rad studenata drugog ciklusa studijskog programa Gluma u klasi Vlada Keroševića.

Ulaz na sve predstave je slobodan, a besplatne ulaznice mogu se podići na Akademiji umetnosti Novi Sad.

Nema komentara

Napišite komentar