Deo Bitefa i u Novom Sadu

autor: Ana Bojović 0

Pozorišna predstava ,,Zbogom'' francuskog reditelja Žontana Kapdevijele biće odigrana 22. septembra u Srpskom narodnom pozorištu kao deo 49. po redu Beogradskog Internacionalnog teatarskog festivala. Festival će biti održan od 17. do 24. septembra, a osim ove predstave, većina komada će biti prikazana u beogradskim pozorištima.

Ovogodišnji Bitef skreće pažnju na važnost ličnosti i dela Jovana Ćirilova, bivšeg umetničkog direktora i selektora ovog festivala, pa je tako jedna od namera podsetiti javnost na čvrstu vezu između njega i dragocenog nasleđa Bitefa. Festival tradicionalno neguje tri repertoarske kategorije: internacionalni teatar, zatim regionalnu praksu i nove pozorišne tendencije, čije je opredeljenje ove godine, politički teatar. U glavnom takmičarskom programu pod nazivom Uspomeni Jovana Ćirilova biće prikazano deset predstava iz Srbije, Francuske, Nemačke, Rusije, Hrvatske i Slovenije koje je izabrala ovogodišnja selektorka, Anja Suša.  

Predstava "Zbogom" je Kapdevijelov autoportret, odnosno kolekcija pesama koje lutaju između realnog života i fantazije. U ovoj predstavi on objedinjuje uspomene na svoje detinjstvo i prošlost koja nastavlja da obeležava njegov promenljivi identitet. Izvođena a capella i uz podršku muškog hora, ova predstava suptilno zadire u temu o adolescenciji i periodu ranjivosti.

Početak predstave je u 20 časova, a karte je moguće kupiti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.

Sve ostale informacije o kupovini karata, kao i kompletnoj satnici i programu festivala dostupne su na sajtu Bitefa.

Nema komentara

Napišite komentar