67. Sterijino pozorje od 26. maja do 3. juna

autor: Jovana Milešev 0

Sterijino pozorje, 67. po redu, biće održano od 26. maja do 3. juna. Festival će na sceni „Jovan Đorđević” u Srpskom narodnom pozorištu otvoriti akademik i petostruki dobitnik Sterijine nagrade Miodrag Tabački.

Foto: pozorje.org.rs

Ovogodišnji žiri koji će odlučivati o Sterijinim nagradama čine predsednik žirija i reditelj Slobodan Skerlić, glumica Milena Pavlović, reditelj Slobodan Unkovski, dramski pisac Petar Mihajlović i teatrolog Zoran Maksimović. Voditelji Okruglog stola su teatrološkinja Isidora Popović i reditelj Vlatko Ilić.

Publika 67. Sterijinog pozorja imaće priliku da, pored petnaest predstava u različitim selekcijama, pogleda i niz pratećih programa, kao što su izložba dečjih radova „Scena, maska, kostim, lutka”, Izložba pozorišne fotografije Srđana Pabla Doroškog i 17. Izložba pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja.

U prologu festivala, Slobodan Unkovski održaće predavanje „Čemu umetnost služi danas?” u scenskoj laboratoriji FTN. Takođe, na ovogodišnjem festivalu, sa svojim projektom „Mileva” predstaviće se i COLECTIVO HOMÓNIMO iz Čilea.

Departman za arhitekturu i urbanizam, Odsek za umetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, pripremio je i izložbu kostima studenata master studija (Šok koridor) i projekat „Dokolica”, umetnički rad studenata treće godine scenske arhitekture, tehnike i dizajna.

Nakon dve godine pauze zbog epidemiološke situacije, konačno će se okupiti i studenti požorišnih visokoškolskih ustanova u okviru Pozorja mladih. Priliku na Festivalu imaće i studenti dramaturgije Akademije umetnosti u Novom Sadu, koji će javno čitati svoja dramska ostvarenja.

Festival će se završiti predstavom u čast nagrađenih u petak, 3. juna.

Nema komentara

Napišite komentar