MAĐARSKA: Dobrotvorno veče u Budimpešti

autor: Daniela Tot 0

Održano je četvrto po redu Dobrotvorno veče Srpske osnovne škole i gimnazije „Nikola Tesla“ u Budimpešti, manifestacija koja za cilj ima oplemenjivanje uslova života, učenja i rada učenika škole. 

foto: Ivan Jaksity

Ove godine Dobrotvorno veče održano je 29. marta u fiskulturnoj sali škole. Od do sada prikupljenih sredstava škola je uspela da obnovi dečje igralište, kupi nove krevete za đački dom i vrtić, obnovi školske kompjutere i savremeno opremi školsku kuhinju. Specijalni  gost ovogodišnjeg programa bio je ženski novosadski bend The Frajle. Osim njih, u programu su nastupali učenici i profesori škole, koji su za goste pripremili bogat program.

Dobrotvorna manifestacija je godinama bila domaćin velikim imenima srpske kulturne scene, poput kompozitora Vlade Grajića ili grupe Bjuti kvins. Prethodne godine u školi je održana dobrotvorna aukcija slika koje su školi darovali Milan i Sava Stojkov, Pavle Blesić, Srđan Bulat, Danilo Vuksanović i Danijel Malbaša. Odziv je, kao i prethodnih godina, bio velik. 

foto: Ivan Jaksity

Program ovog tipa je zasigurno kreativan način za prikupljanje dodatnih sredstava za opstanak srpske manjinske škole u Mađarskoj i poboljšavanje uslova života njenih učenika, koji poslednjih godina u sve većem broju dolaze iz Srbije. 

Nema komentara

Napišite komentar