Zimski „Blokstok“ ugasio žeđ ljubiteljima rok muzike

autor: Lazar Savić 0

Zimska edicija tradicionalnog novosadskog muzičkog festivala okupila je ljubitelje roka u Gerila baru 20. novembra i premostila dugu pauzu između letnjih „Blokstok“ svirki.

Foto: Anđela Karagić

Najstariji aktivni novosadski rokenrol festival održava se od 1998. godine, a od 2017. godine ima i svoju zimsku verziju. Ove zime je, uprkos pandemiji i manjem prostoru, ponovo okupio veliki broj posetilaca.

Zimski Blokstok imao je manji obim od glavnog festivala, pa su za jedno veče nastupila dva benda – Sanitarium i Jorgovani, a karte za ovaj događaj bile su rasprodate.

Sanitarium je izabran kao novi, neafirmisani bend, pa su tako bili predgrupa nešto poznatijim Jorgovanima, kao i početkom jula kada su otvorili letnji Blokstok.

Osim skraćivanja pauze između letnjih festivala, afirmacija manjih i mladih bendova jedan je od bitnijih ciljeva zimskog Blokstoka.

„To je nešto na čemu Blokstok od svog osnivanja insistira. Tako smo sad dali šansu mladom bendu Sanitarium, pružili smo im podršku i na letnjem festivalu i smatramo da je to veoma važna stvar. Upravo su Jorgovani, ovogodišnji hedlajneri, sjajan primer za to. Oni su takođe bend koji je kroz Blokstok festival, uz naravno svoje odricanje, gradio svoje ime i reputaciju, a sada su rok bend sa A liste“, rekao je predstavnik organizatora Blokstok festivala Marko Tančik.

Foto: Anđela Karagić

Ljubitelji roka morali su nešto ranije na svirku. Zbog mera i kovid propusnica organizatori Blokstoka, kao i vlasnici lokala, odlučili su da festival bude gotov pre 20 časova, kako bi svi mogli da uživaju u muzici. Takav splet okolnosti pomerio je početak festivala za 17 časova, a završetak svirke već u osam nekima se nije svideo, što su i pokazali. Ipak, publika, bendovi, ali i organizatori, bili su zadovoljni na kraju večeri.

„Smatramo da je održavanje zimskog Blokstok festivala u trenutnim uslovima i okolnostima jedan izuzetno bitan momenat i jako dobra stvar“, rekao je Marko Tančik.

On je dodao da planovi za sledeću godinu jesu ogromni, ali ne i veći od želje svih da urade nešto veliko za Blok i Novi Sad uopšte, kao i da je uz podršku publike sve ostvarivo.

Nema komentara

Napišite komentar