Završen prvi pančevački Wrong fest

autor: Branislava Kolarov i Iva Gajić 0

Tri dana jedinstvenog zvuka 

Prvi pančevački Wrong fest je završen nakon tri dana jedinstvenog zvuka. Na tri bine postavljene na kultnim mestima ovog malog grada – u dvorištima Narodnog muzeja i Doma omladine i na tamiškom keju, nastupio je veliki broj svetski poznatih bendova i predstavnika andergraund i alternativne muzičke scene.

Photo: Branislava Kolarov 

Festival su nastupom na glavnoj bini, u dvorištu Doma omladine, otvorili domaćini – pančevački crossover bend Iskaz. Program je počeo sa zakašnjenjem, ali je to ubrzo nadoknađeno kvalitetnim hardkor zvukom koji je najavljivao atmosferu ostatka večeri. Članovi britanskog rok benda The Virginmarys, kojima se na putu do Srbije zagubila kompletna muzička oprema, svirali su na instrumentima drugih izvođača, ali ih to nije sprečilo da prenesu dobru energiju. Hedlajner prve večeri bio je holandski andergraund rep sastav Dope D.O.D. kojima je ovo bio drugi nastup u Srbiji. Milionski pregledi ove grupe obećavali su veću posećenost, ali je upravo manji broj ljudi doprineo prisnijoj atmosferi i boljoj komunikaciji sastava sa publikom. Najveći fanovi imali su priliku da nazdrave pićem koje su članovi benda podelili prvom redu. Ovaj sastav je u toku koncerta odao počast preminulom članu grupe The Prodigy – Kitu Flintu.

Više poznatih imena drugog dana donela su i veću posećenost. Australijski hardkor bend Deez Nuts podigao je atmosferu na visok nivo. Obezbeđenje je skidalo ljude sa bine, dok je pevač skakao sa jedne strane na drugu. Američke zvezde Dog Eat Dog, koje su nastupale kasnije te večeri, dokazale su da su sa razlogom aktivni skoro 30 godina na sceni. Iako je nastup bio propraćen tehničkim problemima, bend je uz stalno menjanje mikrofona, ali i pozicija na instrumentima, oduševio sve prisutne. Najveće oduševljenje izazvala je dobro poznata pesma “Rocky”, koja je počela ulaskom basiste obučenog kao Roki Balboa na binu. Drugog dana River stage zatvorio je God Is An Astronaut, irski post-rok bend koji je nakon tvrđeg zvuka propraćenog šutkama opustio publiku potpuno drugačijim zvukom.

Photo: Branislava Kolarov 

Treći i poslednji dan, koji je bio rezervisan kako za svetska tako i za domaća rep imena, bio je i najposećeniji. Hedlajneri završne večeri bili su Delinquent Habits i Onyx, američki oldskul hip hop velikani, koji su ispunili sva očekivanja publike. Članovi grupe Delinquent Habits su u dva navrata delili publici čašice tekile, kako i dolikuje latino hip hop sastavu. Za ovo veče napravljena je posebna bina inspirisana zvukom niškog kvarteta Eyot, koja se nalazila u dvorištu Narodnog muzeja. Opuštanje uz ovaj sastav bio je savršen završetak ove manifestacije.

Photo: Branislava Kolarov 

Pančevački Wrong fest ove godine prvi put je održan u Srbiji u saradnji sa bugarskim istoimenim festivalom. Ostaje pod znakom pitanja da li će se ova manifestacija biti realizovana i sledeće godine. Kako navodi jedan od organizatora Zoran Stefanov, frontmen grupe Iskaz, Pančevo zaslužuje da bude na mapi festivalskih gradova. Očekivao se veći broj posetilaca, ali to ne umanjuje činjenicu da je ovo bio jedan veoma uspešan događaj. 

Nema komentara

Napišite komentar