Završen festival "Poezika"

autor: Milica Simić 0

U protekla dva dana u Novom Sadu je održan drugi po redu festival regionalne autorske muzike „Poezika”. Predstavili su se odabrani izviđači iz regiona, kantautori i sastavi, stvaraoci koji neguju i afirmišu lirske i muzičke vrednosti.


foto: kcns.org.rs

Na konkurs se prijavilo više od 40 autora, što je dosta veće interesovanje u odnosu na prošlu godinu.  

Festival je otvoren u petak i već prvog dana poseta je bila veća od očekivane.  U popodnevnim satima posetioci su imali priliku da nauče nešto o festivalu na predavanju Damira Imamovića iz Sarajeva, a kasnije da uživaju uz Stray dogg. Tribina mladih, gde se održavao koncert, bila je tesna i tražila se stolica više.

U istoj atmosferi nastavljeno je i sledećeg dana kada su se publici predstavili „Marigold” , „Nevjerni Tomo“ i Damir Imamović.

PR menadžer festivala „Peozike“ kaže da se primećuje napredak festivala i da je „Poezika“ već prepoznatljiva kao značajan događaj u regionu:

 - Postali smo prepoznatljiviji, izvođači su izuzetno kvalitetni i prepoznatljivi. Festival je postao značajan ne samo u gradu nego i u regionu. Nastupali su izvođači iz tri zemlje, a postali smo i po programu raznovrsniji - zaključuje  PR menadžer festivala Dragan Krstić.

Pored koncerata, posetioci su imali prilike da pogledaju i film „Pravi čovjek za kapitalizam“  Dušana Moraveca iz Ljubljane.  

Nema komentara

Napišite komentar