Završen 36. Valjevski jazz festival

autor: Jovana Živković 0

Sinoć je završen 36. Valjevski džez festival koji je, zbog trenutne epidemiološke situacije, po prvi put u svojoj dugoj istoriji održan onlajn na Jutjub platformi, a trajao je pet večeri zaredom, sa početkom od 21 čas. Pored koncerata domaćih i inostranih džez bendova, festival pod sloganom “Džez Vakcina” pružio je publici i specijalizovane emisije kako bi nastavio da neguje svoj edukativni duh. 

Foto: Valjevo Jazz Fest

Džez festival premijerno je otvorio dugometražni dokumentarni film pod nazivom “Bravo, majstore!” koji je posvećen nedavno preminulom dr Vojislavu Voji Milutinoviću, jednom od osnivača ovog festivala, dečjem hirurgu i džez muzičaru iz Valjeva. 

Drugo veče ovogodišnjeg džez festivala publika je imala priliku da prati koncert Valjevca Jovana Maljokovića, koji je uz Balkan Salsa bend premijerno izveo numere sa svog novog albuma “Reka života”. Pored koncerta, publika je mogla da prati i emisiju u kojoj je Jovan Maljoković razgovarao sa voditeljem o svojoj karijeri.

Treće večeri, u okviru promocije novog albuma “Fallen land”, nastupao je makedonski džez sastav Sašo Popovski Trio. 

Pretposlednje večeri festivala, sa svojim prijateljima iz benda Shalosh, nastupala je izraelska Zvezda Tal Ben Ari, poznatija kao Tula.

Poslednje veče festivala održano je u vidu koncerta i emisije pod nazivom “Bolje sprečiti nego lečiti”. Akteri emisije bili su studenti Džez odseka Muzičke akademije u Beogradu, kao i bivši i sadašnji učenici Valjevske gimnazije. Zaduženi za muzički program poslednje večeri festivala bili su Aleksandar Cvejić i domaći MC-jevi Petar Ninić, poznatiji pod imenom Tkač i Dragutin Ćulić, poznatiji kao Don Dada. 

Valjevski Jazz festival jedan je od retkih festivala koji je u kontinuitetu održavan svake godine od osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva. 

Nema komentara

Napišite komentar