Zajednička svirka Gazorpazorpa i Proto tipa

autor: M. S. 0

Dva beogradska nojz rok benda, Gazorpazorp i Proto tip, nastupiće večeras u novosadskom Domu b612, sa početkom u 21.30 časova.

Photo: dom b612

Iako su ponaosob zvučno autentični, Gazorpazorp i Proto tip će zajedničkim nastupom preneti deo beogradske andergraund scene u Novi Sad. Pored labavih žanrovskih granica i rodnog grada, ono što povezuje ova dva benda jesu i tekstovi pesama, jednostavni i sirovi.

Gazorpazorp svojim nazivom u startu pridobija naklonost fanova animiranog sitkoma Rik i Morti, i zadržava je pesmama sa svog prvog EP-a, objavljenog u aprilu 2018. Članove ovog benda čine Jasmin Ristić (gitara/vokal), Damjan Nedelkov (gitara), Miloš Đerković (bas gitara) i Nikola Bajčetić (bubanj), koji je publici poznat i kao član sastava Vizelj.

S druge strane, Proto tip se vraća u Novi Sad nakon svega desetak dana i nastupa sa Repetitorom. Svoj debitantski EP objavili su krajem 2017. pod nazivom Strah od izvesnog, a svaka od pet pesama asocira na potencijalne uzorke tog straha.

– EP je konceptualan u tome što su sve pesme motivisane naslovom, u većoj ili manjoj meri: strah od izvesnog, gde je izvesnost shvaćena najšire moguće, jeste pokretač i povod. Takođe, pesma Iza vrata predstavlja jedinu pravu konceptualnu pesmu, u kojoj muzika i tekst sudejstvuju, sa težnjom da se što jasnije stvori slika, te što vernije prenese dojam, a da glavna ideja koja stoji iza pesme ostane ogoljena – navodi se na portalu Pris.rs.

Članove ovog benda čine Nikola Čučković (gitara/vokal), Vuk Knežević (bas gitara/vokal), i Vukašin Radić (bubnjevi), a pre tri dana objavili su novi singl Nisam neko koji će novosadska publika premijerno čuti na večerašnjoj svirci.

Više informacija o događaju OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar