Vizelj i Flatlander ove subote u beočinskom Disku

autor: Stefan Kosanović 0

Beogradski eksperimentalni rok bend Vizelj, uz pratnju novoformiranog benda Flatlander nastupiće u subotu, 18 januara u beočinskom Disku.

 

Photo: Facebook

 

Vizelj je nastao pre sedam godina u Beogradu, a osnovali su ga Luka Ćirić (vokal), Aleksa Nedić (bas gitara), Veljko Milinković (gitara) i Jovan Kovačević (bubanj). U bendu su i dalje Veljko i Aleksa, koji su pored instrumenata preuzeli ulogu vokala, dok je bubanj kroz istoriju doživeo najviše promena, a četvrti bubnjar, to jest bubnjarka je Jelisaveta Todorov. Debitantski EP bend je izdao 2014. godine, a on sadrži pesme u domenu panka i psihodelije, dok dve godine kasnije izdaju svoj prvi album pod nazivom Naj bolji na kom pesmama daju sličnu notu i svrstavaju ih u alternativni rok. Pesma Nosorog sa ovog albuma našla se u domaćoj seriji Jutro će promeniti sve. Poslednje izdanje je EP Superspektakl koji je realizovan 2018. godine. Bendovi koji su im bili uzor i pomogli u stvaranju svog stila su Deca loših muzičara, Red hot čili pepersi, Nirvana, Partibrejkersi i Rambo Amadeus.

 

Photo: Facebook

 

Flatlander je novoformirani bend kojem će ovo biti jedan od prvih nastupa, ali svu svi njegovi članovi iskusni muzičari. Ivan Bereš (gitara), Stevan Svilokos (bas gitara) i Igor Zarol (bubanj) su osnovali bend, a ranije su svirali u bendovima koji više ne postoje, a to su Face it, Groove Orchestra i Doy me kokosh.

Ulaz se plaća 200 dinara, a na šanku će se naći kutija sa donacijama. Sve pare od ulaza, pića i donacija ulažu se u opstanak i razvitak prostora, kako navode organizatori

 

 

Izložba slika i kolaža
Za vreme svirke će na zidovima biti izložene slike i kolaži likovne umetnice Milice Radić koja je 28. decembra 2019. godine otvorila ovu izložbu.

 

AKC Disko
Ovo će biti prvi nastup ova dva benda u prostoru beočinskog Alternativnog kulturnog centra Disko, koji je od druge polovine prošle godine preseljen u novi prostor. Mladi koji su okupljeni oko ideje da ljudima u svojoj opštini ponude alternativan kulturni sadržaj u vidu svirki, književnih tribina, umetničkih izložbi i filmskih projekcija, morali su da napuste atomsko sklonište Doma kulture pošto je za taj prostor smišljena nova namena. Danas se prostor koristi za skladištenje zamenjene ulične rasvete, pošto se u toku 2019. godine na bandere postavljalo novo led osvetljenje. Posle tri mesca traženja novog prostora i razmatranja opcije da se ideja preseli u Novi Sad, članovi odlučuju da cilj ostane isti kao i pri osnivanju. Podzemlje zamenjuju kućom u blizini fabrike cementa Lafarge na adresi Desanke Maksimović 9, a ime skadno sa tim menjaju iz Underground Disko u AKC Disko. U dve i po godine postojanja kroz ova dva prostora prošlo je više od stotinu bendova, mahom mladih iz Srbije, ali iz još 14 zemalja sveta.

 

Photo: Univerzitetski odjek

Nema komentara

Napišite komentar