Veliki povratak Thievery Corporationa

autor: Bogdan Janković 0

Američki duo Thievery Corporation  nastupiće 26. juna na stadionu „Tašmajdan“ u Beogradu, zajedno sa gostujućim muzičarima, a u okviru svetske turneje.

Nakon uspešno održanog koncerta na Arsenal Festu u Kragujevcu 2017. godine, mnogoljudni lajv sastav iz Vašingtona nastupiće po četvrti put u Srbiji, dok će beogradsku publiku pred njihov nastup zagrejati Marko Louis koji je jesenas objavio album „Euridika“.

Autorski i producentski dvojac koji čine Rob Garza i Erik Hilton osnovali su Thievery Corporation 1995. godine, i kroz deset studijskih albuma i veliki broj kompilacija i singlova postali su prepoznatljivi po zvuku koji kombinuje elemente hip-hopa, daba, regea, indijskog trip-hopa i mnogih drugih žanrova.

– Ponekad ljudi pretpostave da će to biti neki chill out, hotel loungey vibe. Ali onda kad dođu na naš nastup u stvarnosti dobiju nešto što poseduje energičnost i intenzitet. Nešto što ima dosta energije – objasnio je Garza.

Na svakom od albuma, od kojih je poslednji „Treasures from the Temple“ izdat 2018, sarađivali su sa raznim umetnicima širom sveta, a lajv nastupe izvodi višečlana i neretko drugačija postava.

Nema komentara

Napišite komentar