Večiti mornari i dalje šibaju

autor: Jelena Žarić 0

Najdugovečniji bend sa prostora bivše Jugoslavije, „YU grupaˮ održaće koncert 2. aprila u Maloj sali u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodinaˮ (SPENS).

(topsrbija.com)

Novosadska publika će imati priliku da se priseti nekih od najslušanijih numera ove rok grupe kao što su „Crni leptirˮ, „Kosovski božuriˮ, „Mornarˮ, „Od zlata jabukaˮ, „Čudna šumaˮ, „Odlazimˮ, „Dunavom još šibaju vetroviˮ, i mnogih drugih, koji su ovi svevremenski rokeri podarili jugoslovenskoj rok sceni.

„YU grupuˮ su osnovali 1970. godine braća Dragi i Žika Jelić, u to vreme već prekaljeni muzičari u bendovima iz šezdesetih, „Albatrosiˮ, „Alasiˮ, „Beduiniˮ, „Silueteˮ, „Džentlmeniˮ.

Za rođendan grupe su odabrali 29. novembar Dan republike i svake godine su ga proslavljali koncertom u beogradskom „Domu sindikataˮ. Tokom karijere objavili su desetak ploča te su još uvek aktivni na muzičkoj sceni i nakon 45 godina muzičke karijere.

Karte za koncert „YU grupeˮ su u prodaji od 22. februara, na blagajni SPENS-a, po ceni od 1.000 dinara, dok će ulaznica na dan koncerta biti 1.450 dinara.

 

Nema komentara

Napišite komentar