Uvertira pred Nomus festival

autor: Nevena Puletić 0

U susret festivalu Nomus održaće se promotivni koncert u nedelju 13. i utorak 15. aprila u tržnom centru Merkator u Novom Sadu. Prvi dan obeležiće hitovi ere svinga uz „Big bend” džez omladine Vojvodine i pratnju dirigenta Nemanje Mihailovića od 18 sati.

foto: muzickaomladina.org

Drugi dan posvećen je raznolikoj publici. Od 17.30 na sceni su „Bajićevi mali gudači“ sa solistom Slavenom Balaćem (klarinet) i dirigentom Čabom Zima. Zatim, ljubitelji sentiša Džibonija, Olivera Dragojevića i drugih, mogu uživati od 18 sati uz „Klapu Panon“. Koncert završavaju „Partyformance“ u kojem učestvuju studenti glume Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasama profesora Nikite Milojevića i Đerđa Hernjaka.

Na festivalu Nomus, koji će se održati od 24. do 29. aprila u Novom Sadu, možete očekivati dobru filmsku, klasičnu i džez muziku, susrete sa velikim imenima svetske muzičke scene i novim i zanimljivim programima. S obzirom na to da je Merkator Centar jedan od partnera Festivala Nomus, zagrevanje pred sam festival održaće se u Merkatoru.

Nema komentara

Napišite komentar