Uskoro počinje 9. Arsenal fest

autor: M.S. 0

Deveto izdanje muzičkog festivala Arsenal fest počinje za deset dana – prvi festivalski dan je 19. jun, i trajaće sve do 22. Neka od imena koja će nastupiti u Kragujevcu jesu Testament, Kurt Vile and The Violators, Hladno pivo, Ritam nereda i mnogi drugi.

Za nepunu deceniju, Arsenal fest nametnuo se kao jedan od najzanimljivijih i najrelevantnijih muzičkih festivala u regionu, zahvaljujući pažljivo biranim izvođačima. Do sada je publici predstavio mnoga značajna imena u novijoj muzičkoj istoriji, kao što su Thievery Corporation, Anthrax, Editors, Morcheeba.

Festivalski program uvek se odlikovao kombinacijom aktuelnih i evergrin izvođača, iz najrazličitijih žanrova, ugostivši ih na tri bine – Main, Garden i Explosive DJ. Atmosferi bitno doprinosi i  sama lokacija festivala – vojno-industrijski kompleks iz 19. veka i spomenik kulture Knežev arsenal.

Prve večeri festivala najviše će uživati metalci, jer nastupaju, pored pomenutog testamenta, i Pero Defformero, Dead Joker, Bruno Langer, Majdan, Lem Jem, Urban instinkt, Alitor i drugi. Druge večeri publika uživati u pesmama Darka Rundeka, Little Steve(n)a, Vlatka Stefanovskog, Ritma nereda, M.O.R.T.-a, Turista, Mileta Kekina, Dejana Cukića...

Na glavnoj bini treće večeri nastupiće Eyesburn, Nele Karajlić, Hladno pivo, dok će na Gardenu svirati Red Fang, Đorđe Miljenović, Artan Lili, Autopark, Samostalni referenti. Poslednje veče odjaviće Partibrejkersi, Goblini, i američki Kurt Vile i The Violators, kao i Vojko V, Vitelj, Buč Kesidi, Marko Louis i Atheist Rap, koji će ovom prilikom obeležiti trideset godina rada.

Kompletan program festivala možete pogledati ovde.

Nema komentara

Napišite komentar