Svetska di-džej senzacija i ovde godine na Exit-u

autor: Nina Adžić 0

Još vrlo malo vremena je ostalo do početka Exit Magic Avanture 2016 na kojoj će i ove godine nastupiti mnoga zvučna imena iz sveta muzike, a vest da će se njoj po četvrti put pridružiti legendarni Dejvid Geta, oduševila je posetioce ovog festivala.

(exitfest.org)

Najuticajniji svetski di-džej i muzički producent, nastupiće 8. jula na glavnoj bini Exit-a, a kako Exit najavljuje Geta donosi najveći spektakl u karijeri. Pariski di-džej iza sebe ima preko 9 miliona prodatih albuma i 40 miliona prodatih singlova, a takođe je i autor himne predstojećeg Evropskog prvenstva u fudbalu 2016. Geta je producirao singlove zajedno sa najvećim muzičkim zvezdama kao što su Dejvid Bouvi, Madona, Snup Dog, Rijana, Emeli Sande, Niki Minaž, Ejkon, Sia i mnogi drugi.

Svoju muzičku karijeru, započeo je radeći kao di-džej u noćnim klubovima tokom 80-tih i 90-tih, da bi ubrzo osnovao producentsku kuću „Gum Productions” i potom izdao svoj prvi album 2002. godine pod nazivom „Just a Little More Love”. Nakon prvog, odmah je izdao i drugi album „Guetta Blaster”, a zatim je usledilo nizanje mnogobrojinh hitova, koje traje do danas. Neki od njegovih najpoznatijih singlova su „The World Is Mine”, „Love Is Gone”, „When Love Takes Over”, „Sexy Chick”, „Memories”, „Titanium” i mnogi drugi.

Više puta je nominovan za Grammy Awards, kojih je osvojio 5, kao i za mnoge druge nagrade među kojima su i World Music Awards i Brit Awards.

Dejvid Geta je publici poznat po svom specifičnom elektronskom zvuku u kome često ima i pop-haus elemenata. Nedavno je u anketi „Play” radija proglašen za najtraženijeg izvođača u Srbiji, a o njegovoj „traženosti” govori i podatak da će ovog leta po šesti put nastupati u Srbiji.

Nema komentara

Napišite komentar