Sva tišina i sve reči Sare Renar

autor: M. S. 0

Novosadska publika biće u prilici da večeras, 8. novembra, uživo sluša hrvatsku kantautorku Saru Renar, koja će nastupiti u Gerila baru (Trifkovićev trg 3), sa početkom u 22 i 30.

Photo: ulicnisviraci.com

Otkako je u maju 2014. godine osvojila prvu nagradu stručnog žirija na konkursu festivala Poezika, Sara Renar postala je Novosađanima jedna od najomiljenih regionalnih muzičara. U poslednje dve godine, zabeležila je više od dvesta koncertnih nastupa, što dodatno svedoči o njenoj ljubavi prema muzici, ali i o tome koliko je publika traži.

Možda se jeste pojavila kao skromna devojka sa gitarom, ali je vrlo brzo utisak popela do profesionalne kantautorke koja na specifičan, intiman i nenametljiv način slušaoce uvodi u svoj svet, naročito zahvaljujući nastupima uživo. Svoju muziku sada opisuje kao “atmosferičnu i mantričnu”.

Ove godine obeležava desetogodišnjicu pisanja pesama, te se, nakon dva albuma i jednog EP-a, odlučila da ovaj jubilej obeleži objavljivanjem live albuma “Gdje povlačiš crtu”. Kako prenosi portal muzika.hr, u pitanju je “kompleksno delo koje funkcioniše na više nivoa, to je drama, album i filozofski umetnički manifest”. 

– Već u uvodnom naslovu “Ti si svoja”, Sara uzima “Ona se budi” Šarla Akrobate i prevodi je u novi kontekst, pri čemu “Ona se budi” postaje Sarina pjesma i ostaje Šarlova pjesma – navodi muzika.hr.

U nastavku poslušajte pesmu “Samo je vjetar”, za koju Sara kaže da je nikada ne izvode uživo, te je ovo jedini način da je publika doživi i nasluti kako će izgledati njena večerašnja svirka.

Više detalja o događaju pogledajte OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar