"Sunce posle kiše" u Novom Sadu

autor: Tijana Gogić 0

Humanitarni koncert „Sunce posle kiše“ u cilju sakupljanja pomoći za obnovu poplavljenih područja održan je u Novom Sadu. Na tri lokacije u centru grada nastupilo je više izvođača, a ulaznicu je predstavljala poruka na broj 1003.

Na sceni 1, koja je bila postavljena na Trgu slobode, u 21.00 čas nastupili su Sergej Ćetković, Jelena Tomašević i Nenad Knežević Knez. Izvođači su prisutne građane pozivali da pokažu humanost i pošalju poruku za one kojima je pomoć neophodna. Na sceni 2 u Dunavskoj ulici u 20.00 časova nastupila je ekipa iz „Državnog posla“, grupa Apsolutno romantično i brojni književnici i glumci.

Takođe, u restoranu „Bouquet wine house“ u 20.00 časova održana je dobrotvorna večera i humanitarna aukcija vina. Kompanija „Plantaže“ iz Crne Gore donirala je 10 arhivskih vina koja su se prodavala na aukciji. Na sceni 3 u Ulici Laze Telečkog u 23.00 sata održani su nastupi poznatih disk-džokeja.

„Čuo sam da je ovo humanitarno veče, pa sam došao i poslao poruku. Moramo biti ljudi u ovim teškim vremenima“, kaže Novosađanin Milan Jovanović.

„Došla sam zbog 'Državnog posla', ali nisam zaboravila da pošaljem poruku. Našem ugroženom narodu nije do smeha i pesme, ali i ovo je način da pomognemo“, rekla je jedna starija Novosađanka.

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Vlade Srbije. Koncert je organizovan u saradnji vinarije „Plantaže 13. jul“ i Grada Novog Sada. Iz ove kompanije najavili su da će osim ove akcije direktno uplatiti 30.000 evra.

Grad Novi Sad zahvalio se humanim Novosađanima, napomenuvši da je ovo samo jedna u nizu akcija koju je organizovao i podržao grad, ali i da će nastaviti sa prikupljanjem pomoći.

Nema komentara

Napišite komentar