Stereo deficit prekida jednogodišnju pauzu

autor: Iva Gajić 0

Posle skoro godinu dana, pred novosadsku publiku vraća se Arctic Monkeys tribute bend Stereo Deficit, nastupom u Gerila baru 15. novembra, sa početkom u 22.30h.

Otkako je Stereo deficit prestao sa redovnim nastupima u Novom Sadu, popularnost Arctic Monkeys-a našla se – kako i sam naziv benda kaže – u deficitu. Tome nije mnogo pomogao ni novi album “Tranquility base hotel & casino”, pa je ovaj tribute bend odlučio da prekine jednogodišnju pauzu.

Kruševački sastav Stereo deficit nastao je 2010. godine pod nazivom Random, a sastav su činila braća Andreja, Nikola i Aleksa Matić. Tri godine kasnije, pridružuje im se i četvrti član, Stefan Mijajlović, kada bend menja ime u Stereo Deficit.

Poslednjih godina sviraju kao Arctic Monkeys tribute bend, ali na njihovom repertoaru nalaze se i pesme drugih poznatih grupa, kao što su Porcupine Tree, Tool, Rammstein i Queens Of The Stone Age. Ovu godinu obeležili su uspešnim nastupima na festivalima Exit i Beerock u Italiji, ali i koncertom u Zagrebu.

Svirajući pesme AM-a širom Srbije, a naročito u Beogradu i Novom Sadu, značajno su doprineli njihovoj popularizaciji i dokazali da tribute i cover bendovi mogu bez problema rasprodati velike koncerte.

Više informacija o događaju pronađite OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar