Sassja i Rundek: Treba čista pamet da nam povede stado

autor: Z. S. 0

Reperka Sassja objavila je novi album “No problem”, a duet sa Darkom Rundekom u pesmi “Savana” već je privukao pažnju.


Foto: YouTube/ Printscreen

Na drugom albumu “No problemo” zvezda tuzlanske rep scene radila je dve godine. Singlovi poput “Njemica” i “No problemo” najavili su da Sassja nastavlja u istom ritmu sa podjednako oštrom kritikom društva u kom živimo.

Na tu “tradiciju” naslanja se i “Savana” urađena koliko u maniru Sassje, toliko i u rundekovskom fazonu, jer se javljaju ponovo “tragovi budućih ljudi” koji nas vode ka slobodi, ka “Savani”.

– Pisala sam, kao i do sada, o svemu što mi je smetalo ili me razveselilo; o ljubavi, smrti, nasilju, Tuzli, mahali, o Njemačkoj, FM Jam-u, modernom vremenu društvenih mreža, stanju u državi, slobodi – prokomentarisala je Sassja svoje novo izdanje.

Zanimljivo je da je pre 20 godina Rundek u pesmi “Afrika” (kao i mnogo ranije, a i kasnije) takođe koketirao sa repom. Pesma je oslikavala tadašnju hrvatsku pod palicom Franje Tuđmana i nacionalističke politike Hrvatske demokratske zajednice. Tada je oštro poručio: Lopate u ruke/ Lopove u šume!

Međutim, dve decenije kasnije afrička “Savana” je nešto mirnija. Recept je jasan:

Nama treba čisto srce koje donosi radost/ I čista pamet da nam povede stado ili Gledaj život kako lije on za pohlepu nije/ Jer sve je tvoje dok ti ljubav srce grije.

Nema komentara

Napišite komentar