Recenzija albuma “Her Loss” – Drejk i 21 Sevidž

autor: Matija Blagojević 0

Nakon albuma „Honestly, Nevermind“, objavljenog 17.juna ove godine, u kom je mešao RnB, soul, dens i elemente elektronske muzike, kanadski reper Drejk odlučio je da nas počasti još jednim albumom u kolaboraciji sa reperom iz Atlante, 21 Sevidžom.

Foto: www.elle.com

U pitanju je album pod nazivom „Her Loss“ objavljenom 4.novembra, u kom dominiraju elementi rep muzike. Sačinjen je od 16 numera poprilično eksplicitnih i kontroverznih tekstova. U rep i hiphop kulturi popularni su „diss trekovi“, tj.subliminalne prozivke suparnika i određenih ličnosti iz života samih umetnika koji se bave ovim žanrom. Međutim, Drejk je toliko bio eksplicitan u adresiranju svojih prozivki da je automatski ušao u trending na Tviteru.

Spektar pomenutih u negativnoj konotacija počinje od Kanje Vesta, Siksnajna, preko Endru Tejta, reperke Ajs Spajs, supruga Serene Vilijams, pa do jedne od vodećih reperki današnjice, Megan Di Stelion.

Numera „Rich flex“ ušla je u trending na Tiktoku, a odmah iza nje su „Spin Bout U“,“Broke boys“ i „More M’s” 

Da se vratimo na Tviter – nakon objavljivanja albuma mišljenja su različita. Neki su oduševljeni, neki i ne toliko i imamo par uvređenih. Na čelu uvređene grupe, koja je odmah odgovorila na „diss“ nalazi se reperka iz San Antonia, Teksas, Megan Di Stelion.

U pesmi „Circo Loco“ Drejk igrom reči upućuje na to da je teksaška reperka lažirala pucnjavu u kojoj je bila pogođena u nogu 2020. okrivivši repera Tori Lejnza.

Iako neki smatraju da se ne radi o njoj, već o ženama koje  prikrivaju da imaju implante u zadnjici.

 „This bi**h lie ‘bout getting shot but she still a stallion”

Reperka ga je spremno sačekala tvitom da ne želi da neko stiče popularnost na osnovu njene traume.

Da, slažem se – previše drame. 

Bilo kako bilo, Drejkov osmi album spremno su dočekali njegovi fanovi, te pesme sa istog „divljaju“ na Bilbordovim top listama, kao i radio stanicama.

Postoje i tvrdnje muzičkih stručnjaka da će po slušanosti i prodaji ovaj album biti najuspešniji album kanadskog repera. 

Jedno je sigurno – nećete ostati ravnodušni slušajući sintezu ritma i metaforičnih tekstova koje prožimaju aktuelne situacije i poznate ličnosti.

Nema komentara

Napišite komentar