Prelepa katastrofa uživo

autor: M.S. 0

Đorđe Miljenović aka Wikluh Sky nastupiće u četvrtak, 29. novembra u novosadskom Gerila baru sa početkom u 22.30h. On će sa bendom izvesti pesme sa dva albuma objavljena u junu ove godine, „Sam pao, sam se ubio“ i „Amovi“.

Photo: Selena Petrović

Đorđe Miljenović, publici najpoznatiji kao član sastava Bad Copy, iznenadio je slušaoce u regionu kada je ovog leta objavio muziku potpuno drugačiju od one po kojoj je prepoznatljiv, i to pod svojim imenom, pa još – dva albuma odjednom. Razlog tome nije toliko neobičan, imajući u vidu da je Miljenović svestrani umetnik, koji je takođe objavio roman i radi muziku za filmove.

Ovo, doduše, nije prvi put da se Miljenović na albumu pojavljuje pod pravim imenom. Podsetimo, 2006. objavio je „Zagađenje u Japanu“, album od devet pesama, u izdanju Multimedia Records. Međutim, ovaj album nije našao ni upola na tako dobre reakcije publike kao njegova nova dva albuma.

Mračni tonovi, bluz gitara, iskrena lirika, psovke i priznanja – povezuju ova dva izdanja, objavljena odvojeno, za izdavačku kuću Mascom Records.

– Za sve ovo je bila bitna petlja. Da se priznaju neke stvari. Da ja priznam zašto sam loš i kreten kad to jesam, ali i da postoji svest o tome zašto sam u drugim instancama dobar, koristan sebi, i produktivan-koristan potomstvu – objašnjava Miljenović u intervjuu za Džabaletan.

Na albumima „Sam pao, sam se ubio“ i „Amovi“ sarađivao je sa muzičarima koji su mu dugogodišnji saradnici i prijatelji, kao što su Ana Stanić, Sergej Trifunović, Lav Bratuša (Darkwood Dub), MKDSL, Milorad Matić (Sunshine) i drugi.

Više informacija o događaju OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar