Poslednja proba pred snimanje albuma

autor: M.S. 0

Instrumentalni bend There. iz Niša nastupiće večeras u Domu b-612 u okviru svoje prolećne turneje, na kojoj „testiraju“ pesme koje će se naći na njihovom novom albumu. Lokalnu podršku pružiće im bend Tentacle Wizard.

Nakon tri svirke u Bugarskoj i jedne u Subotici, There. dolazi u Novi Sad i najavljuje prelazak na „sledeći nivo, koji će do kraja godine rezultirati novim izdanjem.“

–  Ovom turnejom želimo da testiramo novi album na kome smo radili poslednjih godinu dana. Kako smo ga tokom zime doveli u finalnu fazu, poslednji test pred snimanje jeste ovih nekoliko koncerata. Nakon toga, kada osetimo kako te stvari zvuče u live kontekstu, donećemo definitivni sud o tome kako će novi album izgledati – kaže gitarista benda Uroš Kostić.

There. je tokom protekle decenije prevazišao okvire post rock benda, zahvaljujući brojnim jam session-ima u okviru kojih i nastaju njihove pesme. Prvi EP „Session 4“ objavili su 2013, a dve godine kasnije izlazi i LP izdanje „Chasing the Basics“.

Krajem 2017, redefinišu postavu benda, čime se i njihov zvuk primetno menja. Trenutno u četvoročlanom sastavu eksperimentišu sa melodijama i stvaraju autentičnu koncertnu atmosferu po kojoj su prepoznatljivi.

Večerašnja svirka počinje u 21 čas, a više informacija o događaju pronađite OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar