Počinje jubilarni 25. Nišville džez festival

autor: Iva Gajić 0

Internacionalni niški džez festival Nišville održaće se od 2. do 11. avgusta, a glavni festivalski program trajaće od 8. do 11. avgusta na niškoj Tvrđavi. Ova manifestacija ugostiće 1000 učesnika koji će izvesti 300 programa na 20 bina.

Photo: http://nisville.com/sr/home/

Ovogodišnji jubilarni 25. Nišville otvoriće američki fank i soul-džez saksofonista Maceo Parker, a na festivalu će nastupiti neka od najznačajnijih imena svetske džez scene, kao što su Bob Geldof, Šon Kuti, Kristijan Skot, Malina Moje, Piter Erskin, Dejv Libman, Keni Verner, Dejvid Marej i Kris Poter. Kako je najavio direktor festivala Ivan Blagojević u toku manifestacije biće prikazano 106 filmova, održano 170 koncerata i izvedeno 16 pozorišnih predstava. 

Nišville je najveći festival džeza u jugoistočnoj Evropi i jаvnа je grаdskа mаnifestаcijа Nišа, а odlukom Ministаrstvа kulture Republike Srbije i mаnifestаcijа od nаcionаlnog znаčаjа. Nа festivаlu su tokom prethodnih izdаnjа nаstupili: Solomon Berk, Bili Kobhem, Beni Golson, Tom Harel, Original Blues Brothers Band, Ron Karter, Lisa Simon, Keni Geret i mnogi drugi.

Nema komentara

Napišite komentar