Počinje četvrti Omladinski kantautorski festival

autor: Andrea Knežević 0

Četvrti Omladinski kantautorski festival biće održan od 1. do 8. aprila u Novom Sadu u organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine, uz partnerstvo Kulturnog centra LAB. Program će se sastojati od koncerata i takmičenja, kao i radionica namenjenih mladim kantautorima.

Foto: Omladinski kantautorski festival / Promo

Program za mlade umetnike sastojaće se iz radionica sa iskusnim mentorima, takmičenja, i naposletku javnog nastupa koji će biti održan u četvrtak, 7. aprila, u Kulturnom centru LAB, gde će ih ocenjivati Marko Šelić – Marčelo, Ivana Vuksanović (Ivi Manivi) i Vedran Ferizović (JAL). Nagrada za najbolje učesnike po oceni žirija, odnosno za prva tri mesta, je snimanje pesme u studiju „Do Re Mi”.

Ove godine uvedena je novina u vidu usavršavanje mladih DJ-eva. Radionice za ljubitelje tehno zvuka biće održane pod mentorstvom Vladimira Aćića, a predavanje na temu DJ-inga i produkcije držaće Miloš Martinov – Lag. Nakon toga, tri odabrana polaznika imaće javni nastup 8. aprila u KC LABar-u.

Festival počinje danas nastupom novosadskog benda Josip A Lisac u Kulturnom centru LAB, a poslednje večeri će u Domu kulture nastupiti Marko Šelić – Marčelo.

Omladinski kantautorski festival nastao je 2019. godine sa idejom da mlade kantautore i njihova dela prezentuje široj publici, kao i da im pruži prostor za razvijanje na alternativnoj sceni. Cilj festivala je da kroz ovaj projekat doprinese vrednovanju autorskih dela neafirmisanih mladih umetnika i jačanju alterantivne muzičke scene.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, Evropske prestonice kulture Novi Sad i održaće se u okviru programskog luka Budućnost Evrope.

Nema komentara

Napišite komentar